Menu

Przystawki

  • Oyster shooter
    Ostryga w pieprzowej wódce J.A. Baczewski
    24 zł
  • Ostrygi
    12 zł/szt.
  • Siekany tatar z polędwicy wołowej
    34 zł
  • Śledź maties z kwaśną śmietaną, gryką i dymką
    28 zł
  • Podroby cielęce na 5 sposobów: wątróbka, grasica, ozorek, policzki, móżdżek
    31 zł
  • Dwa kozie sery z buraczkami, batatem i czarną porzeczką
    28 zł
  • Korzenny rosół z sezonowanej wołowiny z omletem i palonymi warzywami
    18 zł
  • Zupa z dorsza i białej kiełbasy z papryką
    19 zł
  • Kość szpikowa z sałatką z ziół i kaparówi
    22 zł
  • Kaszanka z cebulową konfiturą i jabłkiem na smażonym chlebie
    22 zł
  • Bycze jądra z sosem z wędzonej białej czekolady, piklami z winogron i pistacjami
    23 zł

Ruszt

  • New York z rasy Hereford lub Black Angus – wg wagi
    sezonowany na mokro; o dostępność pytaj personel
    100g/23zł
  • Rib Eye z rasy Hereford lub Black Angus – wg wagi
    sezonowany na mokro; o dostępność pytaj personel
    100g/26zł
  • New York – wg wagi
    elementy o 20-dniowym czasie sezonowania; o dostępność pytaj personel
    100g/23 zł
    sezonowanie
  • New York – wg wagi
    wyselekcjonowane elementy o 40-dniowym czasie sezonowania; o dostępność pytaj personel
    100g/33 zł
    sezonowanie
  • Rib Eye – wg wagi
    elementy o 40-dniowym czasie sezonowania; o dostępność pytaj personel
    100g/ 36 zł
    sezonowanie
  • Rib Eye – wg wagi
    elementy o 100-dniowym czasie sezonowania; o dostępność pytaj personel
    100g/ 49 zł
    sezonowanie
  • Porterhouse wg wagi
    100g/27 zł
    sezonowanie
  • Polędwica wołowa
    250g/70zł
  • Flat Iron – kruchy stek z łopatki – wg wagi
    100g/17 zł
  • Stek rzeźnika – wg wagi
    100g/15zł
  • Stek z halibuta – wg wagi
    100g/22zł
  • Pstrąg z Zielenicy – wg wagi
    100g/19zł

W zestawie do wyboru sos: bearneński, demi-glace, grzybowy,
pieprzowo ziołowy, holenderski, brązowe masło cytrynowo kaparowe,
masło Ed Reda

EdRed
EdRed

EdRed

Dodatki

  • Domowe frytki
    9 zł
  • Purée ziemniaczane z pieczonym czosnkiem i serem
    9 zł
  • Pieczone warzywa z aromatycznymi korzeniami i miodem
    9 zł
  • Sałata ogrodowa z domowym winegretem i pestkami
    mała - 9 zł
  • duża - 15 zł
  • Brokuły w czosnkowym maśle
    9 zł
  • Chleb od Ciszków
    5 zł

Desery

  • Sery zagrodowe z domowymi konfiturami i grzankami, o dostępność pytaj personel
    ~1 rodzaj 40 g/ 15 zł~
  • ~3 rodzaje 60 g/ 21 zł~
  • ~5 rodzajów 100 g/ 32 zł~
  • Mus z gorzkiej czekolady z węgierkami, pistacjami i kremem angielskim
    19 zł
  • Rozmarynowy crème brûlée z lodami ciasteczkowymi
    19 zł
  • Parzony sernik z białą czekoladą, konfiturą z gruszki i orzechowo kawową kruszonką
    19 zł


WINO

 

Karta win stanowi spójne dopełnienie kuchni Adama Chrząstowskiego. Selekcja oparta została o wina pochodzące z najważniejszych winiarskich regionów świata i zawiera blisko 150 pozycji, w tym szeroką ofertę win dostępnych na kieliszki. Doskonała relacja jakości do ceny i trafny pairing oparty o głębokie zrozumienie menu, pozwolą Państwu czerpać z posiłku jeszcze więcej radości. Autorem karty win jest Adam Pawłowski MS – pierwszy  Polski Master Sommelier. Tytułem tym, uznawanym za najwyższy poziom kwalifikacji w dziedzinie wina, poszczycić się może zaledwie 230 osób na świecie. Mistrz Polski Sommelierów 2014, członek Stowarzyszenia Sommelierów Polskich, sędzia dla magazynu Decanter (Decanter Wine Awards) oraz wykładowca The Court of Master Sommeliers.