Menu

Przystawki

  • Oyster shooter
    Ostryga w pieprzowej wódce J.A. Baczewski
    24 zł
  • Ostrygi
    12 zł/szt.
  • Siekany tatar z polędwicy wołowej
    34 zł
  • Maties z aromatycznymi korzeniami i ziemniakiem z kwaśną śmietaną
    28 zł
  • Auszpik z gęsich podrobów
    21 zł
  • Podroby cielęce na 5 sposobów: wątróbka, grasica, ozorek, policzki, móżdżek
    31 zł
  • Kozi ser z pasternakiem, buraczkami i jarzębiną
    26 zł
  • Zupa z dorsza z białą kiełbasą
    19 zł
  • Korzenny rosół z sezonowanej wołowiny z lanymi kluseczkami i kością szpikową
    19 zł
  • Kość szpikowa z sałatką z ziół i kaparów
    22 zł
  • Kaszanka z cebulową konfiturą i jabłkiem na smażonym chlebie
    22 zł
  • Bycze jądra z sosem z wędzonej białej czekolady, piklami z winogron i pistacjami
    23 zł
  • Plastry dojrzewającego antrykotu Hereford z piklami i crème fraiche
    31 zł
  • Chłodnik litewski z jajkiem i wędzoną przez nas szynką cielęcą
    19 zł

Ruszt

  • Stek rzeźnika / Polska / 100g
    14 zł
  • New York / Polska / 100g
    22 zł
  • New York / Argentyna / 100g
    28 zł
  • Rib Eye / Argentyna / 100g
    29 zł
  • New York / Australia / 100g
    38 zł
  • Rib Eye / Australia / 100g
    45 zł
  • Polędwica wołowa / Polska / 100g
    39 zł
  • New York / Polska / 100g
    wyselekcjonowane elementy o 40-dniowym czasie sezonowania
    36 zł
    sezonowanie
  • Rib Eye / Polska / 100g
    wyselekcjonowane elementy o 40-dniowym czasie sezonowania
    45 zł
    sezonowanie
  • Rib Eye / Polska / 100g
    wyselekcjonowane elementy o 100-dniowym czasie sezonowania
    59 zł
    sezonowanie
  • Porterhouse / Polska / 100g
    wyselekcjonowane elementy o 30-dniowym czasie sezonowania
    30 zł
    sezonowanie
  • Filet z sandacza / 100g
    19 zł
  • Stek z halibuta
    17 zł
  • Śledź bałtycki tuszka – sztuka
    6 zł

Do wyboru sos: bearneński, demi-glace, grzybowy, pieprzowo ziołowy, masło Ed Reda; Do ryby: sos ravigote, sos holenderski, sos tatarski

EdRed

Dania Główne

  • Szarpana kaczka z jabłkami na kluskach
    35 zł
  • Boeuf Stroganow z polędwicy z ziemniakami po polsku
    39 zł
  • Żeberka ze świnki złotnickiej z rzepą i śliwkowo-bekonową salsą
    31 zł
  • Kanapka Eda z marynowaną wołowiną i polskim kimchi
    34 zł
  • Kaszotto z zielonymi warzywami, orzechami i pleśniowym serem
    28 zł
EdRed
EdRed

EdRed

Dodatki

  • Domowe frytki
    9 zł
  • Purée ziemniaczane z pieczonym czosnkiem i serem
    9 zł
  • Liście szpinaku smażone na czosnkowym maśle
    9 zł
  • Sałata ogrodowa z domowym winegretem i pestkami
    9 zł
  • Mizeria z polskim crème fraiche i koperkiem
    9 zł
  • Szparagi z sosem holenderskim
    9 zł
  • Chleb od Ciszków
    5 zł

Desery

  • Sery zagrodowe, o dostępność pytaj obsługę
    ~1 rodzaj 40 g/ 15 zł~
  • ~3 rodzaje 60 g/ 21 zł~
  • ~5 rodzajów 100 g/ 32 zł~
  • Mus z gorzkiej czekolady z truskawkami, pistacjami i kremem angielskim
    19 zł
  • Rozmarynowy crème brûlée z lodami ciasteczkowymi
    19 zł
  • Parzony sernik z białą czekoladą, malinowym sosem i orzechowo kawową kruszonką
    21 zł


WINO

 

Karta win stanowi spójne dopełnienie kuchni Adama Chrząstowskiego. Selekcja oparta została o wina pochodzące z najważniejszych winiarskich regionów świata i zawiera blisko 150 pozycji, w tym szeroką ofertę win dostępnych na kieliszki. Doskonała relacja jakości do ceny i trafny pairing oparty o głębokie zrozumienie menu, pozwolą Państwu czerpać z posiłku jeszcze więcej radości. Autorem karty win jest Adam Pawłowski MS – pierwszy  Polski Master Sommelier. Tytułem tym, uznawanym za najwyższy poziom kwalifikacji w dziedzinie wina, poszczycić się może zaledwie 230 osób na świecie. Mistrz Polski Sommelierów 2014, członek Stowarzyszenia Sommelierów Polskich, sędzia dla magazynu Decanter (Decanter Wine Awards) oraz wykładowca The Court of Master Sommeliers.