Menu

Przystawki

  • Oyster shooter
    Ostryga w pieprzowej wódce J.A. Baczewski
    24 zł
  • Ostrygi
    12 zł/szt.
  • Siekany tatar z polędwicy wołowej
    34 zł
  • Tatar z ryby dnia z sezonowymi dodatkami (o szczegóły pytaj obsługę)
    26 zł
  • Mus z kaczych wątróbek z galaretką cydrową
    23 zł
  • Śledź maties z sałatką z pora, jabłka i crème fraîche
    28 zł
  • Deska wędlin Eda
    27 zł
  • Podroby cielęce na 5 sposobów: wątróbka, grasica, ozorek, policzki, móżdżek
    31 zł
  • Kozi ser w buraczkach
    26 zł
  • Zupa z dorsza z białą kiełbasą
    19 zł
  • Bisque z homara / z mięsem homara
    19 zł / 48 zł
  • Pieczone kości szpikowe z sałatką z kaparami i orzechami
    22 zł
  • Kaszanka z cebulową konfiturą i jabłkiem na smażonym chlebie
    22 zł

Ruszt

  • Hanger stek / Polska / wg wagi
    100 g / 14 zł
  • Short Ribs / Polska / wg wagi
    100 g / 16 zł
  • Flat Iron / Urugwaj / wg wagi
    100 g / 18 zł
  • New York / Polska / wg wagi
    100 g / 22 zł
  • New York / Argentyna / wg wagi
    100 g / 28 zł
  • Rib Eye / Argentyna / wg wagi
    100 g / 29 zł
  • Polędwica wołowa / Polska / wg wagi
    100 g / 39 zł
  • New York / Polska / wg wagi
    wyselekcjonowane elementy o 40-dniowym czasie sezonowania
    100 g / 38 zł
    sezonowanie
  • Rib Eye / Polska / wg wagi
    wyselekcjonowane elementy o 40-dniowym czasie sezonowania
    100 g / 49 zł
    sezonowanie
  • Rib Eye / Polska / wg wagi
    wyselekcjonowane elementy o 100-dniowym czasie sezonowania
    100 g / 59 zł
    sezonowanie
  • Porterhouse / Polska / wg wagi
    wyselekcjonowane elementy o 30-dniowym czasie sezonowania
    100 g / 30 zł
    sezonowanie

Do wyboru sos: bearneński, demi-glace, barbeque, pieprzowy z serem pleśniowym, chrzanowo – musztardowy, masło Ed Reda lub za dopłatą masło homarowe /5 zł/

EdRed

Dania Główne

  • Ryba z rusztu z frytkami, sosem i sałatą ogrodową (o szczegóły zapytaj obsługę)
    49 zł
  • Gęsie udko confit z czerwoną kapustą i puree
    49 zł
  • Boeuf Strogonow z polędwicy z frytkami lub puree
    45 zł
  • Burger Eda z sezonowanej wołowiny z chedarem w domowym chlebie
    35 zł
  • Kaszotto z płaskurki z grzybami i serem pleśniowym
    28 zł
  • Sałata ogrodowa z domowym winegretem, prażonymi pestkami i (do wyboru):
    ~Serem Podhalańskim wędzonym~
  • ~wędzoną rybą~
  • ~stekiem rzeźnika~
    35 zł
EdRed
EdRed

EdRed

Dodatki

  • Domowe frytki
    9 zł
  • Ziemniaczane puree z serem bursztyn i pieczonym czosnkiem
    9 zł
  • Kapusław
    9 zł
  • Mięso homara
    29 zł
  • Szpinak z patelni
    11 zł
  • Sałata ogrodowa z domowym winegretem i pestkami
    9 zł
  • Brokuły z masłem czosnkowym
    9 zł
  • Chleb Eda
    5 zł

Desery, sery i wina deserowe

  • Deska serów zagrodowych 3 lub 5 rodzajów
    21 zł / 32 zł
  • Mus z gorzkiej czekolady z wiśniami, pistacjami i angielskim kremem
    19 zł
  • Rozmarynowy crème brûlée z lodami ciasteczkowymi
    19 zł
  • Tort karmelowy z solonym słonecznikiem
    19 zł
  • Sommelier rekomenduje:
  • LBV Port, Graham’s, Douro, Portugal, 2011
    22 zł
  • 10 YO Tawny Port, Graham’s, Douro, Portugal
    27 zł
  • Sauternes, Antoine Moueix, Bordeaux, France, 2016
    29 zł


WINO

 
Zaproponowana przez Adama Pawłowskiego selekcja win stanowi spójne dopełnienie kuchni Ed Reda. W karcie znajduje się blisko 130 pozycji z najważniejszych winiarskich regionów świata, w tym szeroka oferta win dostępnych na kieliszki. O trafny wybór wina zadba nasz specjalnie wyszkolony personel, co pozwoli Wam czerpać z posiłku jeszcze więcej radości. Adam Pawłowski MS – pierwszy Polski Master Sommelier, Mistrz Polski Sommelierów 2014, członek Stowarzyszenia Sommelierów Polskich, sędzia dla magazynu Decanter (Decanter Wine Awards) oraz wykładowca The Court of Master Sommeliers.