Menu

  • Oyster shooter
    Ostryga w pieprzowej wódce J.A. Baczewski
    24 zł
  • Ostrygi
    12 zł/szt.
  • Siekany tatar z polędwicy wołowej
    34 zł
  • Tatar z marynowanego i wędzonego na zimno pstrąga z piklami buraczkami i ziołami
    26 zł
  • Mus z kaczych wątróbek z konfiturą gruszkową i chałką
    23 zł
  • Maties z aromatycznymi korzeniami i ziemniakiem z kwaśną śmietaną
    28 zł
  • Deska wędlin Eda
    27 zł
  • Podroby cielęce na 5 sposobów: wątróbka, grasica, ozorek, policzki, móżdżek
    31 zł
  • Kozi ser z pasternakiem, buraczkami i jarzębiną
    26 zł
  • Zupa z dorsza z białą kiełbasą
    19 zł
  • Flaki wołowe ze szpikowymi profiterolkami
    17 zł
  • Kość szpikowa z marmoladą z ogona wołowego, rzepą i ziołami
    22 zł
  • Kaszanka z cebulową konfiturą i jabłkiem na smażonym chlebie
    22 zł
  • Bycze jądra z sosem z wędzonej białej czekolady, piklami z winogron i pistacjami
    23 zł
EdRed

EdRed

  • Domowe frytki
    9 zł
  • Ziemniaczane puree z serem bursztyn i pieczonym czosnkiem
    9 zł
  • Cukinia i dynia z kolendrą i miodem
    9 zł
  • Sałata ogrodowa z domowym winegretem i pestkami
    9 zł
  • Mizeria z polskim crème fraiche i koperkiem
    9 zł
  • Sałatka z kiszonej kapusty z szalotką, gruszką i miodem
    9 zł
  • Chleb od Ciszków
    5 zł


WINO

 

Zaproponowana przez Adama Pawłowskiego selekcja win stanowi spójne dopełnienie kuchni Adama Chrząstowskiego. W karcie znajduje się blisko 150 pozycji z najważniejszych winiarskich regionów świata, w tym szeroka oferta win dostępnych na kieliszki. O trafny wybór wina do posiłku zadba nasz specjalnie wyszkolony personel, co pozwoli Wam czerpać z posiłku jeszcze więcej radości. Adam Pawłowski MS – pierwszy Polski Master Sommelier. Tytułem tym, uznawanym za najwyższy poziom kwalifikacji w dziedzinie wina, poszczycić się może zaledwie 230 osób na świecie. Mistrz Polski Sommelierów 2014, członek Stowarzyszenia Sommelierów Polskich, sędzia dla magazynu Decanter (Decanter Wine Awards) oraz wykładowca The Court of Master Sommeliers.