Menu

Przystawki

  • Oyster shooter
    Ostryga w pieprzowej wódce J.A. Baczewski
    24 zł
  • Ostrygi
    12 zł/szt.
  • Siekany tatar z polędwicy wołowej
    34 zł
  • Tatar z marynowanego i wędzonego na zimno pstrąga z piklami buraczkami i ziołami
    26 zł
  • Mus z kaczych wątróbek z konfiturą gruszkową i chałką
    23 zł
  • Maties z aromatycznymi korzeniami i ziemniakiem z kwaśną śmietaną
    28 zł
  • Deska wędlin Eda
    27 zł
  • Podroby cielęce na 5 sposobów: wątróbka, grasica, ozorek, policzki, móżdżek
    31 zł
  • Kozi ser z pasternakiem, buraczkami i jarzębiną
    26 zł
  • Zupa z dorsza z białą kiełbasą
    19 zł
  • Flaki wołowe ze szpikowymi profiterolkami
    17 zł
  • Kość szpikowa z marmoladą z ogona wołowego, rzepą i ziołami
    22 zł
  • Kaszanka z cebulową konfiturą i jabłkiem na smażonym chlebie
    22 zł
  • Bycze jądra z sosem z wędzonej białej czekolady, piklami z winogron i pistacjami
    23 zł

Ruszt

  • Stek rzeźnika / Polska / 100g
    14 zł
  • New York / Polska / 100g
    22 zł
  • New York / Argentyna / 100g
    28 zł
  • Rib Eye / Argentyna / 100g
    29 zł
  • New York / Australia / 100g
    38 zł
  • Rib Eye / Australia / 100g
    45 zł
  • Polędwica wołowa / Polska / 100g
    39 zł
  • New York / Polska / 100g
    wyselekcjonowane elementy o 40-dniowym czasie sezonowania
    36 zł
    sezonowanie
  • Rib Eye / Polska / 100g
    wyselekcjonowane elementy o 40-dniowym czasie sezonowania
    45 zł
    sezonowanie
  • Rib Eye / Polska / 100g
    wyselekcjonowane elementy o 100-dniowym czasie sezonowania
    59 zł
    sezonowanie
  • Porterhouse / Polska / 100g
    wyselekcjonowane elementy o 30-dniowym czasie sezonowania
    30 zł
    sezonowanie
  • Filet z sandacza / 100g
    19 zł
  • Stek z halibuta / 100g
    17 zł

Do wyboru sos: bearneński, demi-glace, grzybowy, pieprzowo ziołowy, masło Ed Reda; Do ryby: sos ravigote, sos holenderski, sos tatarski

EdRed

Dania Główne

  • Ośmiornica z leśnymi grzybami
    49 zł
  • Pierś kurczaka kukurydzianego po polsku z leniwą kluską i wstążkami korzennych warzyw
    35 zł
  • Boeuf Stroganow z polędwicy z ziemniakami po polsku
    39 zł
  • Żeberka ze świnki złotnickiej z rzepą i śliwkowo-bekonową salsą
    31 zł
  • Kanapka Eda de Luxe z kaczką i foie gras podana z karmelizowanym jabłkiem i modrą kapustą
    39 zł
  • Kaszotto perłowe z leśnymi grzybami, groszkiem, pomidorami i ziołami
    28 zł
  • Sałata ogrodowa z domowym winegretem, prażonymi pestkami i:
    ~serem Podhalańskim z rusztu~
  • ~wędzoną polędwicą z dorsza~
  • ~stekiem rzeźnika~
    35 zł
EdRed
EdRed

EdRed

Dodatki

  • Domowe frytki
    9 zł
  • Ziemniaczane puree z serem bursztyn i pieczonym czosnkiem
    9 zł
  • Cukinia i dynia z kolendrą i miodem
    9 zł
  • Sałata ogrodowa z domowym winegretem i pestkami
    9 zł
  • Mizeria z polskim crème fraiche i koperkiem
    9 zł
  • Sałatka z kiszonej kapusty z szalotką, gruszką i miodem
    9 zł
  • Chleb od Ciszków
    5 zł

Desery

  • Sery zagrodowe, o dostępność pytaj obsługę
    ~1 rodzaj 40 g/ 15 zł~
  • ~3 rodzaje 60 g/ 21 zł~
  • ~5 rodzajów 100 g/ 32 zł~
  • Mus z gorzkiej czekolady z wiśniami, pistacjami i angielskim kremem
    19 zł
  • Rozmarynowy crème brûlée z lodami ciasteczkowymi
    19 zł
  • Parzony sernik z białą czekoladą, malinowym sosem i orzechowo kawową kruszonką
    21 zł
  • Sorbet z rokitnika z bezą, czarną porzeczką, lukrecją i słonym toffi
    19 zł


WINO

 

Zaproponowana przez Adama Pawłowskiego selekcja win stanowi spójne dopełnienie kuchni Adama Chrząstowskiego. W karcie znajduje się blisko 150 pozycji z najważniejszych winiarskich regionów świata, w tym szeroka oferta win dostępnych na kieliszki. O trafny wybór wina do posiłku zadba nasz specjalnie wyszkolony personel, co pozwoli Wam czerpać z posiłku jeszcze więcej radości. Adam Pawłowski MS – pierwszy Polski Master Sommelier. Tytułem tym, uznawanym za najwyższy poziom kwalifikacji w dziedzinie wina, poszczycić się może zaledwie 230 osób na świecie. Mistrz Polski Sommelierów 2014, członek Stowarzyszenia Sommelierów Polskich, sędzia dla magazynu Decanter (Decanter Wine Awards) oraz wykładowca The Court of Master Sommeliers.