Menu

Przystawki

  • Oyster shooter
    Ostryga w pieprzowej wódce J.A. Baczewski
    24 zł
  • Ostrygi
    12 zł/szt.
  • Siekany tatar z polędwicy wołowej
    34 zł
  • Tatar z marynowanego i wędzonego na zimno pstrąga z piklami buraczkami i ziołami
    26 zł
  • Wybór przygotowanych przez nas dojrzewających wędlin z piklami i kwaśną śmietaną
    31 zł
  • Śledzik po japońsku – czyli śledź w 5 odsłonach
    28 zł
  • Pasztet z wiejski podany na mozaice z owoców i dyni w occie
    25 zł
  • Podroby cielęce na 5 sposobów: wątróbka, grasica, ozorek, policzki, móżdżek
    31 zł
  • Kozi ser z pasternakiem, buraczkami i jarzębiną
    26 zł
  • Zupa rakowa z grasicą cielęcą i wędzoną ikrą pstrąga
    33 zł
  • Korzenny rosół z sezonowanej wołowiny z lanymi kluseczkami i kością szpikową
    19 zł
  • Kość szpikowa z marmoladą z ogona wołowego, rzepą i ziołami
    22 zł
  • Kaszanka z cebulową konfiturą i jabłkiem na smażonym chlebie
    22 zł
  • Bycze jądra z sosem z wędzonej białej czekolady, piklami z winogron i pistacjami
    23 zł

Ruszt

  • New York z rasy Hereford lub Black Angus – wg wagi
    sezonowany na mokro; o dostępność pytaj personel
    100g/23 zł
  • Rib Eye z rasy Hereford lub Black Angus – wg wagi
    sezonowany na mokro; o dostępność pytaj personel
    100g/26 zł
  • New York – wg wagi
    elementy o 20-dniowym czasie sezonowania; o dostępność pytaj personel
    100g/23 zł
    sezonowanie
  • New York – wg wagi
    wyselekcjonowane elementy o 40-dniowym czasie sezonowania; o dostępność pytaj personel
    100g/33 zł
    sezonowanie
  • Rib Eye – wg wagi
    wyselekcjonowane elementy o 40-dniowym czasie sezonowania; o dostępność pytaj personel
    100g/ 36 zł
    sezonowanie
  • Rib Eye – wg wagi
    wyselekcjonowane elementy o 100-dniowym czasie sezonowania; o dostępność pytaj personel
    100g/ 49 zł
    sezonowanie
  • Porterhouse – wg wagi
    100g/27 zł
    sezonowanie
  • Polędwica wołowa
    250g/85 zł
  • Siekany stek z polędwicy wołowej
    54 zł
  • Stek rzeźnika
    100g/18 zł
  • Kotleciki jagnięce z grzbietu
    59 zł

Do wyboru sos: bearneński, demi-glace, grzybowy, pieprzowo ziołowy, masło Ed Red

EdRed

Dania Główne

  • Filet sandacza z grzybowym krokietem, buraczkami i brukselką
    54 zł
  • Pierś perliczki z serem tylżyckim i pasternakiem z orzechami
    45 zł
  • Sztuka mięsa pod chrzanowo serowym sosem i jajkiem
    39 zł
  • Kulebiak z peklowanej golonki i jabłka na sosie z gorczycy
    41 zł
  • Stek z kalafiora na fasolowym musie i soczewicy bieługa pod sałatką z ziół i orzechów
    30 zł
  • Pieczona dynia makaronowa z korzenną potrawką z orzechów i pestek
    30 zł
  • Sałata ogrodowa z domowym winegretem, prażonymi pestkami i:
    ~wędzonym serem kozim z rusztu 35 zł~
  • ~wędzoną polędwicą z dorsza 38 zł~
  • ~minutowymi stekami z polędwicy wołowej 58 zł~
EdRed
EdRed

EdRed

Dodatki

  • Domowe frytki
    9 zł
  • Kasza gryczana na maśle z ziołami
    7 zł
  • Purée ziemniaczane z pieczonym czosnkiem i serem
    9 zł
  • Brukselka na maśle z orzechami
    9 zł
  • Sałata ogrodowa z domowym winegretem i pestkami
    9 zł
  • Sałatka z kiszonych ogórków z dymką, marynowanym czosnkiem i koprem włoskim
    7 zł
  • Kalafior, brokuł, pasternak i marchewka na maśle pietruszkowym
    9 zł
  • Chleb od Ciszków
    5 zł

Desery

  • Sery zagrodowe, o dostępność pytaj obsługę
    ~1 rodzaj 40 g/ 15 zł~
  • ~3 rodzaje 60 g/ 21 zł~
  • ~5 rodzajów 100 g/ 32 zł~
  • Mus z gorzkiej czekolady z węgierkami, pistacjami i kremem angielskim
    19 zł
  • Rozmarynowy crème brûlée z lodami ciasteczkowymi
    19 zł
  • Parzony sernik z białą czekoladą, malinowym sosem i orzechowo kawową kruszonką
    21 zł
  • Sorbet z rokitnika z bezą, czarną porzeczką, lukrecją i słonym toffi
    19 zł


WINO

 

Karta win stanowi spójne dopełnienie kuchni Adama Chrząstowskiego. Selekcja oparta została o wina pochodzące z najważniejszych winiarskich regionów świata i zawiera blisko 150 pozycji, w tym szeroką ofertę win dostępnych na kieliszki. Doskonała relacja jakości do ceny i trafny pairing oparty o głębokie zrozumienie menu, pozwolą Państwu czerpać z posiłku jeszcze więcej radości. Autorem karty win jest Adam Pawłowski MS – pierwszy  Polski Master Sommelier. Tytułem tym, uznawanym za najwyższy poziom kwalifikacji w dziedzinie wina, poszczycić się może zaledwie 230 osób na świecie. Mistrz Polski Sommelierów 2014, członek Stowarzyszenia Sommelierów Polskich, sędzia dla magazynu Decanter (Decanter Wine Awards) oraz wykładowca The Court of Master Sommeliers.