Menu

Przystawki

  • Oyster shooter
    Ostryga w pieprzowej wódce J.A. Baczewski jako idealny digestif i perfekcyjny afrodyzjak
    22 zł
  • Ostrygi
    11 zł/szt.
  • Siekany tatar z polędwicy wołowej
    32 zł
  • Millefogie z marynowanej troci z ikrą i sosem muślinowym
    36 zł
  • Wybór przez nas przygotowanych dojrzewających wędlin z piklami i kwaśną śmietaną
    28 zł
  • Śledź maties z kwaśną śmietaną, gryczano grzybowym poppingiem i dymką
    26 zł
  • Głowizna z warchlaka z grzybami na sałatce z soczewicą
    23 zł
  • Podroby cielęce na 5 sposobów: wątróbka, grasica, ozorek, policzki, móżdżek
    29 zł
  • Dwa kozie sery z buraczkami, batatem i czarną porzeczką
    26 zł
  • Chłodnik z pora z orzechami w miodzie
    15 zł
  • Zupa z dorsza i białej kiełbasy z papryką
    18 zł
  • Kość szpikowa z marmoladą z ogona wołowego, rzepą i ziołami
    20 zł
  • Kaszanka z cebulową konfiturą i jabłkiem na smażonym chlebie
    21 zł
  • Bycze jądra z sosem z wędzonej białej czekolady, piklami z winogron i pistacjami
    21 zł

Ruszt

  • New York wg wagi
    100g/21 zł
    sezonowanie
  • New York wg wagi
    Wyselekcjonowane elementy o wydłużonym czasie sezonowania - o dostępność pytaj personel
    100g/31 zł
    sezonowanie
  • Rib Eye wg wagi
    100g/ 24 zł
    sezonowanie
  • Rib Eye wg wagi
    Wyselekcjonowane elementy o wydłużonym czasie sezonowania - o dostępność pytaj personel
    100g/ 34 zł
    sezonowanie
  • Porterhouse w/g. wagi
    100g/25 zł
    sezonowanie
  • New York z rasy Piemontese - wg wagi
    100g/21 zł
  • Rib Eye z rasy Piemontese - wg wagi
    100g/24 zł
  • Stek Hanger na ziemniaczanym racuchu z boczkiem z sosem z boczniaków i pieczonego czosnku
    37 zł
  • Polędwica wołowa z foie gras, sosem ze szpiku kostnego, szpinakiem i dymką
    87 zł

W zestawie do wyboru sos: berneński, demi-glace, grzybowy, pieprzowo ziołowy, masło Ed Red

EdRed

Dania Główne

  • Fileciki z okonia z kaparowo pieprzowym majonezem i pomidorami z dymką
    31 zł
  • Pierś perliczki pod paprykowo szynkowym chrustem i młodymi ziemniakami
    48 zł
  • Kanapka Eda z łopatką z warchlaka, konfiturą z cebuli i pieprzowymi ogórkami małosolnymi
    29 zł
  • Comber z jelenia w grzybach z gryczanym blinem i fasolką
    57 zł
  • Naleśnik jaglany z bobem
    28 zł
  • Panierowany wędzony twaróg na gryczanych blinach ze szpinakiem, jajkiem i paprykową konfiturą
    28 zł
EdRed
EdRed

Dodatki

  • Domowe frytki
    9 zł
  • Komosa ryżowa z ziołami
    7 zł
  • Młode ziemniaki z koperkiem
    9 zł
  • Liście szpinaku z patelni
    9 zł
  • Sałata ogrodowa
    8 zł
  • Mizeria z kwaśną śmietaną
    7 zł
  • Marchewka, groszek i młoda kapusta z masłem i koperkiem
    9 zł
  • Chleb od Ciszków
    5 zł

Desery

  • Sery zagrodowe, o dostępność pytaj obsługę
    ~1 rodzaj 40 g/ 15 zł~
  • ~3 rodzaje 60 g/ 21 zł~
  • ~5 rodzajów 100 g/ 32 zł~
  • Mus z gorzkiej czekolady z truskawkami, pistacjami i kremem angielskim
    19 zł
  • Rozmarynowy crème brûlée z lodami ciasteczkowymi
    18 zł
  • Parzony sernik z białą czekoladą, konfiturą rabarbaru i orzechowo kawową kruszonką
    18 zł
  • Sorbet z rokitnika z bezą, czarną porzeczką, lukrecją i słonym toffi
    19 zł


WINO

 

Karta win stanowi spójne dopełnienie kuchni Adama Chrząstowskiego. Selekcja oparta została o wina pochodzące z najważniejszych winiarskich regionów świata i zawiera blisko 150 pozycji, w tym szeroką ofertę win dostępnych na kieliszki. Doskonała relacja jakości do ceny i trafny pairing oparty o głębokie zrozumienie menu, pozwolą Państwu czerpać z posiłku jeszcze więcej radości. Autorem karty win jest Adam Pawłowski MS – pierwszy i dotąd jedyny Polski Master Sommelier. Tytułem tym, uznawanym za najwyższy poziom kwalifikacji w dziedzinie wina, poszczycić się może zaledwie 230 osób na świecie. Mistrz Polski Sommelierów 2014, członek Stowarzyszenia Sommelierów Polskich, sędzia dla magazynu Decanter (Decanter Wine Awards) oraz wykładowca The Court of Master Sommeliers.