Menu

Przystawki

  • Oyster shooter
    Ostryga w pieprzowej wódce J.A. Baczewski
    22 zł
  • Ostrygi
    11 zł/szt.
  • Siekany tatar z polędwicy wołowej
    32 zł
  • Tatar z marynowanego i wędzonego na zimno pstrąga z piklami buraczkami i ziołami
    24 zł
  • Wybór przez nas przygotowanych dojrzewających wędlin z piklami i kwaśną śmietaną
    28 zł
  • Śledź maties z kwaśną śmietaną, gryczano-grzybowym poppingiem i dymką
    26 zł
  • Pasztet z cielęciny z borowikami podany na mozaice z marynowanych warzyw
    28 zł
  • Podroby cielęce na 5 sposobów: wątróbka, grasica, ozorek, policzki, móżdżek
    29 zł
  • Dwa kozie sery z buraczkami, batatem i czarną porzeczką
    26 zł
  • Rosół z leśnych grzybów z lanymi kluseczkami i ziołową śmietanką
    18 zł
  • Zupa z dorsza i białej kiełbasy z papryką
    18 zł
  • Kość szpikowa z marmoladą z ogona wołowego, rzepą i ziołami
    20 zł
  • Kaszanka z cebulową konfiturą i jabłkiem na smażonym chlebie
    21 zł
  • Bycze jądra z sosem z wędzonej białej czekolady, piklami z winogron i pistacjami
    21 zł

Ruszt

  • New York z rasy Hereford lub Black Angus – wg wagi
    sezonowany na mokro; o dostępność pytaj personel
    100g/21zł
  • Rib Eye z rasy Hereford lub Black Angus – wg wagi
    sezonowany na mokro; o dostępność pytaj personel
    100g/24zł
  • New York – wg wagi
    elementy o 20-dniowym czasie sezonowania; o dostępność pytaj personel
    100g/21 zł
    sezonowanie
  • New York – wg wagi
    elementy o 40-dniowym czasie sezonowania; o dostępność pytaj personel
    100g/31 zł
    sezonowanie
  • Rib Eye – wg wagi
    elementy o 20-dniowym czasie sezonowania; o dostępność pytaj personel
    100g/ 24 zł
    sezonowanie
  • Rib Eye – wg wagi
    elementy o 40-dniowym czasie sezonowania; o dostępność pytaj personel
    100g/ 34 zł
    sezonowanie
  • Rib Eye – wg wagi
    elementy o 100-dniowym czasie sezonowania; o dostępność pytaj personel
    100g/ 42 zł
    sezonowanie
  • Porterhouse – wg wagi
    100g/25 zł
  • Flat Iron – kruchy stek z łopatki – wg wagi
    100g/15 zł
  • Kotleciki jagnięce z grzbietu
    59 zł

W zestawie do wyboru sos: berneński, demi-glace, grzybowy, pieprzowo ziołowy, masło Ed Red

EdRed

Dania Główne

  • Filet z łososia jurajskiego z szyjkami rakowymi, szpinakiem i świeżymi pomidorami
    49 zł
  • Pierś perliczki pod paprykowo-szynkowym chrustem i ziemniakami
    48 zł
  • Kanapka Eda z policzkami wołowymi
    29 zł
  • Polędwica wołowa z foie gras, sosem ze szpiku kostnego, szpinakiem i zapiekanką ziemniaczaną
    89 zł
  • Polędwiczka z warchlaka w dojrzewającej szynce Kumpiak
    39 zł
  • Kalafior pieczony z orzechami, miodem i ziołami
    28 zł
  • Sałata ogrodowa z domowym winegretem, prażonymi pestkami i
    ~wędzonym twarogiem 27 zł~
  • ~wędzonym sumem 31 zł~
  • ~hanger stekiem 35 zł~
EdRed
EdRed

EdRed

Dodatki

  • Domowe frytki
    9 zł
  • Kasza gryczana na maśle z ziołami
    7 zł
  • Purée ziemniaczane z pieczonym czosnkiem i serem
    9 zł
  • Liście szpinaku z patelni
    9 zł
  • Sałata ogrodowa
    8 zł
  • Mizeria z kwaśną śmietaną
    7 zł
  • Warzywa sauté z bazylią i sumakiem
    9 zł
  • Chleb od Ciszków
    5 zł

Desery

  • Sery zagrodowe, o dostępność pytaj obsługę
    ~1 rodzaj 40 g/ 15 zł~
  • ~3 rodzaje 60 g/ 21 zł~
  • ~5 rodzajów 100 g/ 32 zł~
  • Mus z gorzkiej czekolady z węgierkami, pistacjami i kremem angielskim
    19 zł
  • Rozmarynowy crème brûlée z lodami ciasteczkowymi
    18 zł
  • Parzony sernik z białą czekoladą, konfiturą z gruszki i orzechowo kawową kruszonką
    18 zł
  • Sorbet z rokitnika z bezą, czarną porzeczką, lukrecją i słonym toffi
    19 zł


WINO

 

Karta win stanowi spójne dopełnienie kuchni Adama Chrząstowskiego. Selekcja oparta została o wina pochodzące z najważniejszych winiarskich regionów świata i zawiera blisko 150 pozycji, w tym szeroką ofertę win dostępnych na kieliszki. Doskonała relacja jakości do ceny i trafny pairing oparty o głębokie zrozumienie menu, pozwolą Państwu czerpać z posiłku jeszcze więcej radości. Autorem karty win jest Adam Pawłowski MS – pierwszy i dotąd jedyny Polski Master Sommelier. Tytułem tym, uznawanym za najwyższy poziom kwalifikacji w dziedzinie wina, poszczycić się może zaledwie 230 osób na świecie. Mistrz Polski Sommelierów 2014, członek Stowarzyszenia Sommelierów Polskich, sędzia dla magazynu Decanter (Decanter Wine Awards) oraz wykładowca The Court of Master Sommeliers.