Menu

Przystawki

  • Oyster shooter
    Ostryga w pieprzowej wódce J.A. Baczewski
    24 zł
  • Ostrygi
    12 zł/szt.
  • Siekany tatar z polędwicy wołowej
    34 zł
  • Tatar z marynowanego i wędzonego na zimno pstrąga z piklami buraczkami i ziołami
    26 zł
  • Wybór przygotowanych przez nas dojrzewających wędlin z piklami i kwaśną śmietaną
    31 zł
  • Śledzik po japońsku – czyli śledź w 5 odsłonach
    28 zł
  • Salceson z gęsich podrobów
    21 zł
  • Podroby cielęce na 5 sposobów: wątróbka, grasica, ozorek, policzki, móżdżek
    31 zł
  • Kozi ser z pasternakiem, buraczkami i jarzębiną
    26 zł
  • Zupa z dorsza z białą kiełbasą
    19 zł
  • Korzenny rosół z sezonowanej wołowiny z lanymi kluseczkami i kością szpikową
    19 zł
  • Kość szpikowa z marmoladą z ogona wołowego, rzepą i ziołami
    22 zł
  • Kaszanka z cebulową konfiturą i jabłkiem na smażonym chlebie
    22 zł
  • Bycze jądra z sosem z wędzonej białej czekolady, piklami z winogron i pistacjami
    23 zł
  • Prasowany boczek ze świnki złotnickiej z sałatką z ziół, buraczków i jabłek
    23 zł

Ruszt

  • Stek rzeźnika / Polska / 250g
    35 zł
  • New York / Polska / 250g
    55 zł
  • New York / Argentyna / 250g
    68 zł
  • Rib Eye / Argentyna / 300g
    85 zł
  • New York / Australia / 250g
    93 zł
  • Rib Eye / Australia / 300g
    139 zł
  • Polędwica wołowa / Polska / 250g
    95 zł
  • New York / Polska / wg wagi
    wyselekcjonowane elementy o 40-dniowym czasie sezonowania
    100g/36 zł
    sezonowanie
  • Rib Eye / Polska / wg wagi
    wyselekcjonowane elementy o 40-dniowym czasie sezonowania
    100g/46 zł
    sezonowanie
  • Rib Eye / Polska / wg wagi
    wyselekcjonowane elementy o 100-dniowym czasie sezonowania
    100g/59 zł
    sezonowanie
  • Porterhouse / Polska / wg wagi
    wyselekcjonowane elementy o 30-dniowym czasie sezonowania
    100g/36 zł
    sezonowanie
  • Halibut / wg wagi
    100g/18 zł

Do wyboru sos: bearneński, demi-glace, grzybowy, pieprzowo ziołowy, masło Ed Reda; Do ryby: holenderski, brązowe masło cytrynowo kaparowe

EdRed

Dania Główne

  • Filet sandacza z grzybowym krokietem, buraczkami i brukselką
    54 zł
  • Szarpana kaczka z jabłkami na kluskach
    35 zł
  • Boeuf Stroganow z polędwicy z ziemniakami po polsku
    39 zł
  • Żołądki gęsie duszone w żurku podane z kaszą gryczaną
    31 zł
  • Kanapka Eda z marynowaną wołowiną i ogórkami
    34 zł
  • Kaszotto z korzeniowymi warzywami i serem Tuleżak
    28 zł
  • Sałata ogrodowa z domowym winegretem, prażonymi pestkami i:
    ~wędzonym serem kozim z rusztu~
  • ~wędzoną polędwicą z dorsza~
  • ~stekiem rzeźnika~
    35 zł
EdRed
EdRed

EdRed

Dodatki

  • Domowe frytki
    9 zł
  • Purée ziemniaczane z pieczonym czosnkiem i serem
    9 zł
  • Brukselka na maśle z orzechami
    9 zł
  • Sałata ogrodowa z domowym winegretem i pestkami
    9 zł
  • Sałatka z kiszonych ogórków z dymką, marynowanym czosnkiem i koprem włoskim
    9 zł
  • Kalafior, brokuł, pasternak i marchewka na maśle pietruszkowym
    9 zł
  • Chleb od Ciszków
    5 zł

Desery

  • Sery zagrodowe, o dostępność pytaj obsługę
    ~1 rodzaj 40 g/ 15 zł~
  • ~3 rodzaje 60 g/ 21 zł~
  • ~5 rodzajów 100 g/ 32 zł~
  • Mus z gorzkiej czekolady z węgierkami, pistacjami i kremem angielskim
    19 zł
  • Rozmarynowy crème brûlée z lodami ciasteczkowymi
    19 zł
  • Parzony sernik z białą czekoladą, malinowym sosem i orzechowo kawową kruszonką
    21 zł
  • Sorbet z rokitnika z bezą, czarną porzeczką, lukrecją i słonym toffi
    19 zł


WINO

 

Karta win stanowi spójne dopełnienie kuchni Adama Chrząstowskiego. Selekcja oparta została o wina pochodzące z najważniejszych winiarskich regionów świata i zawiera blisko 150 pozycji, w tym szeroką ofertę win dostępnych na kieliszki. Doskonała relacja jakości do ceny i trafny pairing oparty o głębokie zrozumienie menu, pozwolą Państwu czerpać z posiłku jeszcze więcej radości. Autorem karty win jest Adam Pawłowski MS – pierwszy  Polski Master Sommelier. Tytułem tym, uznawanym za najwyższy poziom kwalifikacji w dziedzinie wina, poszczycić się może zaledwie 230 osób na świecie. Mistrz Polski Sommelierów 2014, członek Stowarzyszenia Sommelierów Polskich, sędzia dla magazynu Decanter (Decanter Wine Awards) oraz wykładowca The Court of Master Sommeliers.