Menu

Przystawki

  • Oyster shooter
    Ostryga w pieprzowej wódce J.A. Baczewski
    24 zł
  • Ostrygi
    12 zł/szt.
  • Siekany tatar z polędwicy wołowej
    35 zł
  • Podroby cielęce na 5 sposobów
    31 zł
  • Kaszanka z cebulową konfiturą i jabłkiem na smażonym chlebie
    23 zł
  • Mus z kaczych wątróbek z porzeczkowym coulis, ziarnami i orzechami
    25 zł
  • Śledź matias na sałatce ziemniaczanej ze szczypiorkowym majonezem
    29 zł
  • Kozi ser w buraczkach
    27 zł
  • Zupa z dorsza z białą kiełbasą
    19 zł
  • Krupnik z kaczymi żołądkami i oliwą lubczykową
    19 zł

Steki

  • Hanger stek / Polska / wg wagi
    100 g / 14 zł
  • New York / Argentyna / wg wagi
    100 g / 28 zł
  • Rib Eye / Argentyna / wg wagi
    100 g / 29 zł
  • Polędwica wołowa / Polska / wg wagi
    100 g / 43 zł
  • New York / Polska / wg wagi
    wyselekcjonowane elementy sezonowane w łoju przez 30 dni
    100 g / 35 zł
    sezonowanie
  • Rib Eye / Polska / wg wagi
    wyselekcjonowane elementy sezonowane w łoju przez 30 dni
    100 g / 45 zł
    sezonowanie
  • Rib Eye / Polska / wg wagi
    wyselekcjonowane elementy sezonowane na sucho przez 40 dni
    100 g / 55 zł
    sezonowanie
  • T-bone / Polska / wg wagi
    wyselekcjonowane elementy sezonowane w łoju przez 30 dni
    100 g / 30 zł
    sezonowanie

Do wyboru sos: bearneński, demi-glace, barbeque, pieprzowy z serem pleśniowym, masło Ed Reda

EdRed

Dania Główne

  • Policzek wołowy z serowym puree, sosem pieprzowym i ogórkiem małosolnym
    45 zł
  • Pierś z kaczki sous-vide z topinamburem na trzy sposoby
    49 zł
  • Boeuf Stroganow z polędwicy z frytkami lub puree
    47 zł
  • Grillowany ser Eda z frytkami, sałatą ogrodową i konfiturą z pomidorów
    45 zł
EdRed
EdRed

Ryby i Sałaty

  • Troć fiordowa z rusztu
    46 zł
  • Dorsz atlantycki skrei z patelni
    50 zł
  • Sandacz z patelni
    48 zł
  • Ryby podajemy z sałatą ogrodową i sosem holenderskim lub tatarskim
  • Sałata z serem Eda z miodowo-musztardowym winegretem i granolą z orzechów i pestek
    35 zł
  • Sałata Cezar z grillowanym kurczakiem kukurydzianym, serem Bursztyn i grzankami
    39 zł
  • Sałata z macerowaną trocią i pieczonymi burakami z cytrynowym winegretem
    37 zł

Burgery

  • Klasyczny burger Eda z sezonowanej wołowiny z chedarem
    37 zł
  • Burger Eda BBQ z sezonowanej wołowiny z bekonem i ostrą papryką
    39 zł
  • Burger Eda z sezonowanej wołowiny z kozim serem i pieczoną papryką
    38 zł
  • Burgery dostępne w wersji wegetariańskiej „Beyond Meat”
EdRed

Dodatki

  • Domowe frytki
    11 zł
  • Ziemniaczane puree z serem Bursztyn i pieczonym czosnkiem
    10 zł
  • Warzywa korzenne z miodem
    11 zł
  • Chleb Eda z własnego wypieku
    6 zł
  • Sałata ogrodowa z domowym winegretem i pestkami
    9 zł
  • Sałatka Kapusław
    9 zł
  • Szpinak z patelni
    13 zł
  • Brokuł z masłem czosnkowym
    11 zł

Desery, sery i wina deserowe

  • Deska serów zagrodowych 3 lub 5 rodzajów
    23 zł / 35 zł
  • Mus z gorzkiej czekolady z suszoną śliwką i ciastkiem miodowo-piernikowym
    21 zł
  • Gryczany creme brulee z lodami z liścia laurowego
    21 zł
  • Sommelier rekomenduje:
  • Viña 98, Sherry Pedro Ximenez, DO Jerez-Xéres, Spain
    19 zł
  • LBV Port, Graham’s, Douro, Portugal 2011
    23 zł
  • 10 YO Tawny Port, Graham’s, Douro, Portugal
    29 zł
  • La Fleur Renaissance, Antoine Moueix, Sauternes, Bordeaux, France 2016
    29 zł


WINO

 
Nasza selekcja win stanowi spójne dopełnienie kuchni Ed Reda. W karcie znajduje się blisko 130 pozycji z najważniejszych winiarskich regionów świata, w tym szeroka oferta win dostępnych na kieliszki. O trafny wybór wina zadba nasz specjalnie wyszkolony personel, co pozwoli Wam czerpać z posiłku jeszcze więcej radości.