youtube play
Localization pin Kraków, ul. Sławkowska 3
Zarezerwuj stolik
Localization pin Warszawa, Plac Mirowski 1
Zarezerwuj stolik
Slow Food Gault & Milau Polska Michelin gude 2015
Dowiedz się więcej

O Edzie

Ed Red jest pierwszym steakhousem sezonującym mięso na sucho. Promujemy doskonały smak polskiej wołowiny współpracując z najlepszymi krajowymi hodowcami.

Szczycimy się prestiżowymi rekomendacjami: organizacji Slow Food Polska oraz Gault & Millau.

Zarezerwuj stolik

Filozofia

Ed Red zrodził się z miłości do prawdziwego jedzenia. Bazując na najlepszych produktach, mamy pewność, że proponujemy etycznie wyprodukowane potrawy wysokiej jakości. Filozofia „od ryjka do ogona” to wizytówka naszej kuchni, z dań z podrobów czy wyrabianych ręcznie wędlin jesteśmy dumni nie mniej niż z naszych steków.

Zobacz menu

Sezonowanie

Naszą specjalnością są mięsa, a tym, co nas dodatkowo wyróżnia jest sposób ich sezonowania.

U nas proces ten odbywa się na sucho – w specjalnych szafach w ciągu kilkudziesięciu dni dojrzewają najlepsze elementy od lokalnych hodowców, stając się miękkie i soczyste. Dzięki temu nasze steki mają naturalny i głęboki smak. Tak przygotowane mięso zostało oznaczone w naszym menu symbolem

Zobacz menu