youtube play
Localization pin Kraków, ul. Sławkowska 3 Zarezerwuj stolik
Slow Food Gault & Milau Polska Michelin gude 2015
Dowiedz się więcej

O Edzie

Ed Red jest pierwszym steakhousem sezonującym mięso na sucho i współpracującym wyłącznie z lokalnymi producentami mięsa. Promujemy polskie smaki wydobywane z polskich produktów.

Jako jedna z kilku restauracji w Polsce, zostaliśmy uhonorowani trzema najbardziej prestiżowymi rekomendacjami w świecie gastronomii: organizacji Slow Food Polska, przewodnika Michelin „Main Cities of Europe” oraz Gault & Millau

Zarezerwuj stolik

Szef kuchni

Adam Chrząstowski – kucharz i szef kuchni z 25 letnim międzynarodowym stażem. Pracował w pięciogwiazdkowych warszawskich hotelach Bristol, Sheraton i Rialto. Podróżował po Europie i Dalekim Wschodzie.

Zakochany w polskich smakach i produktach. Na pierszym miejscu stawia smak, a nastepnie teksturę i wygląd dań. Współpracuje ze Slow Food, pisze felietony i organizuje szkolenia kulinarne. Juror wielu konkursów kulinarnych. W 2011 roku główny konsultant kulinarny Polskiej Prezydencji w UE.

Zobacz menu

Sezonowanie

Naszą specjalnością są mięsa, a tym, co nas dodatkowo wyróżnia jest sposób ich sezonowania.

U nas proces ten odbywa się na sucho – w specjalnej szafie w ciągu kilkunastu dni dojrzewają najlepsze elementy od lokalnych hodowców, stając się miękkie i soczyste. Dzięki temu nasze steki mają naturalny i skoncentrowany smak.

Zobacz menu