Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.
Ed Red jest pierwszym steakhousem sezonującym mięso na sucho. Promujemy doskonały smak polskiej wołowiny współpracując z najlepszymi krajowymi hodowcami.
Szczycimy się prestiżowymi rekomendacjami: organizacji Slow Food Polska oraz Gault & Millau.
Ed Red zrodził się z miłości do prawdziwego jedzenia. Bazując na najlepszych produktach, mamy pewność, że proponujemy etycznie wyprodukowane potrawy wysokiej jakości. Filozofia „od ryjka do ogona” to wizytówka naszej kuchni, z dań z podrobów czy wyrabianych ręcznie wędlin jesteśmy dumni nie mniej niż z naszych steków.
Naszą specjalnością są steki z polskiej wołowiny a tym co nas wyróżnia jest sposób ich sezonowania.
Proces sezonowania na sucho przebiega w specjalnych szafach, w których w ciągu 40 dni dojrzewają najlepsze elementy od lokalnych hodowców. Dzięki temu nasze steki mają szczególnie bogaty smak i aromat. Tak przygotowane mięso zostało oznaczone w naszym menu symbolem
Druga stosowana przez nas technika, polega na szczelnym pokryciu mięsa grubą warstwą tłuszczu wołowego i leżakowaniu w chłodniach przez 30 dni. Tak sezonowane steki wyróżniają się znakomitą teksturą i głębią smaku. Oznaczyliśmy je w menu symbolem